Veloplagte debatter i valgteltet

Håndværkerne til arbejdsmøde

Det var et veloplagt panel, der stillede op til debat hos LGBT komiteen i Politikens valgtelt onsdag aften. De fire kandidater var inviteret som håndværkere, da de hver især har arbejdet konkret med LGBT-forhold: Karen Ellemann (V), gruppeformand hos Venstre og tidligere ligestillingsminister med koordinerende ansvar for LGBTI-området, Yildiz Akdogan (S), næstformand for Folketingets Ligestillingsudvalg, Rasmus Nordqvist (ALT), LGBTQI-ordfører, og Anna Berg (EL), ligestillingspolitisk rådgiver hos Enhedslisten. Derfor blev debatten også mere et arbejdsmøde end en holdningsudveksling.

I hovedoverskrifter diskuterede vi diskrimination, regnbuefamilier og juridisk kønsskifte for børn og unge.

Spørgsmålene, som både kom fra LGBT komiteen og fra teltet, blev genstand for indgående debat, hvor der var stor villighed til at se på problemerne, men lidt forskellig tilgang til, hvodan man skal gribe dem an. Hvor Rasmus Nordqvist og Anna Berg gerne ville se på mere generelle og principielle løsninger, ville Karen Ellemann hellere skære tingene ud i mindre bidder for at skabe fremgangen, og Yildiz ville gerne kvalificere beslutningsgrundlaget. Fx når det handlede om regnbuefamilier, var Rasmus og Anna parat til at operere med mere end to juridiske forældre, mens Karen foretrak at se på de enkelte retsvirkninger af forælderskabet, og Yildiz ønskede en afdækning af det meget komplekse område.

Uanset hvad var alle dybt engagerede i området og anerkendende i forhold til, at der er en række opgaver, der skal løses. Og så var det befriende at have en højt kvalificeret debat, hvor svaret ikke er ‘ja, det ordner vi’, men derimod ‘ja, det er vigtigt, men forklar lige lidt nærmere, så vi kan forholde os konkret til spørgsmålet, for den og den detalje passer ikke med min forståelse af, hvor langt vi er nået.’

Karen Ellemann (V)
Yildiz Akdogan (S)
Rasmus Nordqvist (ALT)
Anna Berg (EL)

Fire LGBT-kandidater debatterede

LGBT komiteen afholdt to debatter i Politikens valgtelt. I sidste uge var det et ganske særligt panel, der gæstede os. Fire kandidater, som selv tilhører LGBT-segmentet, havde fundet hinanden og bød sig til som panel til debatter. Den fremstrakte hånd tog vi imod og inviterede ind i teltet.

Claus Hasselmann (S), Lars Vestergaard (DF), Martin Ancher (LA) og Rune Scharff Andreasen (RV) var derfor klar på podiet med deres tanker om LGBT-forhold i politikken. Det er forskelligt, hvor meget LGBT-området fylder i de fire kandidaters kampagner. Claus Hasselmann har valgt at profilere sig markant på området, men alle fire har altså valgt at danne dette panel for at få LGBT-området op på dagsordenen. Alle har de LGBT-perspektivet med sig, og bringer det ind i de forskellige politikområder. På trods af, de kommer fra partier forskellige steder i det politiske spektrum, var der på LGBT-området stor enighed om, at der ér problemer, der skal løses og en villighed til at tage fat. Enigheden lover godt for området, for der er brug for bred opbakning, når vi skal gøre de næste landvindinger.

Ingen af de fire har været valgt til Folketinget før, men som Rune Scharff Andreasen, initiativtageren til LGBT-panelet, sagde: Hvis man ikke synes, der er gjort nok, må man vælge nogle nye politikere ind.

Claus Hasselmann (S)
Lars Vestergaard (DF)
Martin Ancher (LA)
Rune Scharff Andreasen (RV)

LGBT komiteens valgfolder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *