Skal Etisk Råd virkelig høres?

Skal Etisk Råd virkelig høres? Det spørgsmål stiller LGBT komiteen til Folketinget efter regeringens svar om udsættelse af lovforslag.

Skal Etisk Råd virkelig høres? Det spørgsmål stiller LGBT komiteen til Folketinget efter indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek svarer valent på komiteens og FSTBs henvendelse til ham.

Folketingets Ligestillingsudvalg (LIU) havde bedt Det Etiske Råd om en udtalelse om juridisk kønsskifte for børn og unge, et spørgsmål, som falder helt udenfor Etisk Råds mandat. Rådet valgte alligevel at lave en udtalelse, hvoraf klar fremgår, at de ikke ved noget om emnet (se Etisk Råd snubler i børns kønsidentitet). Rådet foreslår en aldersgrænse på 10-12 år, hvilket regeringen bruger som anledning til at annoncere, at der er behov for yderligere overvejelser. Denne tøven gjorde, at vi, sammen med FSTB, skrev til ministeren. Det kom der et udenomssvar ud af (se Udenomssvar fra ministeren om juridisk kønsskifte).

I forlængelse heraf har LGBT komiteen nu skrevet til LIU for at opfordre til, at der allerede i indeværende folketingssamling kan fremsættes et lovforslag efter de retningslinjer, der fremgår af regeringens udspil fra 2020, det vil sige frit juridisk kønsskifte til børn og unge uden aldersgrænse.