Jeg fik fugtige øjne hele aftenen

På denne tid af året i 2016 blev jeg kontaktet af Anna Louise og Sabine, hvis drøm om at stifte familie var blevet stoppet af lovgivningen. Af uforklarlige årsager kunne Anna Louise ikke blive gravid med sine egne æg. Derfor ville de gerne, at Sabine kunne donere æg til hende, men det var forbudt.

Jeg tænkte straks, at deres situation var en rigtig god løftestang til at få ændret loven. Ikke længe efter, var vi i Folketingets Sundhedsudvalg. Vi var glade, da vi kom ud, for det var gået godt. Jeg stod for lovsnedkeriet, mens Anna Louise og Sabine fortalte om deres situation. Det gjorde de så godt, at der var tårer i øjenkrogene hos flere udvalgsmedlemmer.

Og det gik godt. Loven blev ændret med virkning fra 1. januar 2018, mindre end halvandet år efter vi første gang skrev sammen.

Og nu kommer pointen. Efter paraden ved Copenhagen Pride var jeg på Rådhuspladsen, og der kommer Anna Louise og Sabine over – nu med rund gravid mave! Nu var det min tur til at få våde øjenkroge!

Om lovforslaget: 2017-18 L60

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *