LGBT komiteen vil have Folketinget til at fortolke regeringsforslag

Regeringen har fremsat et lovforslag om justeringer på det familieretlige område. Et udkast har været sendt i høring hele to gange, og LGBT komiteen har begge gange plæderet for at benytte lejligheden til at få nogle aspekter af regnbuefamilier med. Det har regeringen imidlertid afvist. Nu er lovforslaget fremsat, og derfor har LGBT komiteen rettet henvendelse til Folketinget for at fremtvinge en fortolkning af et konkret hjørne af det omfattende lovforslag.

Når vi vælger at gøre dette, er det fordi vi vil holde fast i, at når man udvikler familieretten, så skal regnbuefamiliers forhold også tages i betragtning. Regeringen har afvist vores forslag som værende for vidtrækkende til at kunne rummes indenfor det aktuelle lovforslag. Vi finder dog, at der i hvert tilfælde er ét punkt, hvor der ikke kan være tvivl om, at det kán rummes indenfor forslaget, og det er det, vi vil have Folketinget til at forholde sig til.

Det er et meget specifikt punkt, det handler om. Regeringen mener, regnbuefamilierens forhold skal håndteres i arbejdet, der følger den lovgennemgang, der er i gang lige nu. Det er også her, vi vil diskutere de mere substantielle krav, vi har til en kommende lovrevision. Men det betyder ikke, at den udvikling, der foregår løbende i lovgivningsarbejdet ikke skal forholde sig til regnbuefamilier, hvor det er relevant. Og det er derfor vi er vedholdende i vores forfølgelse af sagen.