LGBT komiteen forfølger ungarnssagen: Transrettigheder trædes under fode

Transrettigheder under pres i Ungarn

LGBT komiteen har allerede tidligere skrevet til udenrigsminister Jeppe Kofod (S), Folketingets Udenrigsudvalg og de danske medlemmer af Europa-Parlamentet for at sætte fokus på Orbáns regerings aktuelle lovforslag, som vil umuliggøre juridisk kønsskifte, se https://komiteen.dk/?p=747. Nu uddyber vi situationen i et indlæg på Altinget.dk.

Ungarn har siden maj 2018 ikke behandlet ansøgninger om juridisk kønsskifte, idet man – helt uhørt – mener, det vil være i strid med persondataforordningen, GDPR. Det er en hån mod det europæiske fællesskab, at den ungarske regering fratager en minoritet rettigheder under henvisning til en forordning, der har til formål at beskytte unionens borgere.

Læs hele indlægget på Altinget.dk.